Kalau hari Ahad je for sure my mum akan pencen dari masak
haha.
2-3 hari dah siap bgtau dah apa dia nak makan
so semalam bertemakan western
mulanya nak cari ayam chicken chop yang siap dipotong, tapi kedai tutup
so nak tak nak terpaksa la debone sendiri
tak payah mana, leh je kot uolss buat
tapi make sure pisau tajam :)
ayam yang dah siap debone and iols letak blackpepper, daun oregano and garam
i teringin nak makan lamb chop, so just beli kat kedai yg frozen
then i perap ngn tepung gandum almost 1hrs plus then basuh and last skli cuci ngn limau kecil warna hijau tu
*actually at this moment my brain cannot absorb apakah nama limau tu. lapar punya pasal*
then i just grill atas non stick pan with olive oil. jangan banyak sgt minyak sbb minyak lemak tu mmg akan keluar
last skli my signature dish
kalau takde ni ramai umat2 dirumah tu meroyan
actually i nak buat muhroom sup with garlic bread
but!!!
i dah terlalu penat tahap cipanzi. :(
ntahla. last 1-2 years ni i lagi suka masak dari makan kat luar
sebabnya.. MAHAL!
masak sendiri puas hati plus i tak kan letak aji naik moto in my dish!
never.
air pun i guna mineral water.
so kebersihan tu terjamin sebab diri sendiri yang kawan :)
ok la. penat dah ngarut.
bulan ni mmg tema makan semata je la kat my blog ahahahhaha *_*
No comments:
Post a Comment